buffalo-blitz-2-free-play

PRIVACY NOTICE

Pelabuhan online sports betting Pelepas Sdn Bhd (“PTP”) and its subsidiaries values you and respects your rights with regards to your personal information when you communicate with us. This Privacy Notice (“Notice”) contains information on the collection and handling of your personal data in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”). Personal Data shall have the meaning ascribed to it under the PDPA and may include your name, gender, marital status, address, date of birth, images or recordings caught by way of video surveillance, contact details and any other information as provided for under the PDPA.

By accessing PTP’s website or by supplying your personal data to us in any manner whatsoever, you are accepting the practices described in this Notice and any amendments thereto. If you do not agree to the terms of this Notice, please do not use our websites or applications or give us any of your personal data. We reserve the right to make changes to this Notice at any time. Any changes made to the Notice will be posted on this website. We encourage you to regularly review this Notice to make sure you are aware of any changes and how your information may be used.If you do not inform us in writing of any disagreement which you may have this Notice or to such amendments made within 30 calendar days of such amended Notice being placed on our website, it shall be deemed that you have read and have accepted this Notice or such amended Notice.

This Notice provides information on how we collect, store, use, share, process and protect your personal information.

Source of Personal Data
When you access PTP’s website, the servers automatically records log information that your browser sends. These server logs may include information such as your web request, internet protocol address, browser type, browser language, the date and time of your request and one or more cookies that may uniquely identify your browser. The terms of this Notice is applicable to any Personal Data which is submitted either directly or indirectly by you, either through our website, our authorized representatives and affiliates or other means such as through documents completed by you (ex: application forms; enquiry forms, surveys etc) sent in any form (ex: post;email;website; hardcopies etc) including personal data supplied by your authorized representatives or your employer. Your Personal Data may also be collected by us by way of cookies on PTP’s website.

Collecting and Processing your Personal Data
PTP may collect and process your Personal Data as permitted by applicable law to give effect to our agreed arrangement or agreed transaction, the non-exhaustive list as set out below:

  • For our internal purposes, such as audit, investigations etc;
  • To conduct internal marketing purposes and customer analysis;
  • To reply to any issues or enquiries brought up by you;
  • To better manage PTP’s relationship with you;
  • To establish your identity and background;
  • To facilitate your participation in organized or arranged events, functions, contests, campaigns etc;
  • To process your agreed transaction or agreed arrangement with you;
  • To comply with any of PTP’s legal/regulatory requirements;
  • For PTP’s internal management and administrative purposes, including but not limited to records, customer relations etc;
  • To protect our interests and enforce our rights under any contracts or arrangements entered into by you with PTP;
  • Service improvement and customization;
  • Customer engagement;
  • Marketing communication;
  • Third party social networking, allowing you to share content with customers and clients;
  • Website improvement and personalization;
  • Other general purposes (e.g. website security, internal research, etc);
  • For any other reason or purpose as permitted by applicable law, regulation or regulatory bodies, including governmental authorities.
 

Disclosure
PTP may share and transfer your Personal Data (both within and outside Malaysia) with our related companies including, subsidiaries, affiliates and third Parties as set out below which includes but is not limited to the following:

  1. Professional advisors, including external auditors, consultants, solicitors and other professional service providers;
  2. Business partners, affiliates or associates;
  3. Service providers in the course of our business, including marketing, research and advertising services;
  4. Law enforcement agencies, governmental bodies and statutory authorities;
  5. Any other third party who legally has a right or need to know such information.

Security of Personal Data
PTP has put in place reasonable steps to protect stored and any transmitted Personal Data you give us (if any) via PTP’s website and Personal Data submitted through other methods, including encryption software. However, while we are committed to protecting your Personal Data, we do not guarantee unauthorized or accidental access to such data.

Right to Access your Personal Data
You may at any time request to access your Personal Data and edit or correct such data to ensure accuracy of Personal Data held.
You may also opt-out of receiving any notifications, updates, promotional or marketing materials or cease from us processing your Personal Data in a certain manner by writing to us indicating your intent.

Such request has to be made in writing and made to:

Corporate Affairs Dept,
Block A, Wisma PTP,
Jalan Pelabuhan online sports betting Pelepas,
TST 507,
81560 Gelang Patah,
Johor.
E-mail: ccm@ptp.com.my

Obligatory or Voluntary Personal Data
All information requested by PTP is obligatory to be supplied by you, unless otherwise stated to ensure that we are able to deal with your request, supply such products/services as required or to proceed to engage you for the supply of products/services to PTP.

Links
Our website may contain links to third parties’ websites. Notwithstanding that the third party link was accessed from PTP’s website, PTP is not responsible for the collection, maintenance, use, sharing or disclosure of such data or information by such third parties. If you provide your Personal Data and/or any of your information directly to such sites, the privacy policy and terms of service on those respective sites would be applicable, if any.

Personal Data of Minors
PTP does not knowingly collect Personal Data from minors under 18 years of age. As a parent or legal guardian/custodian, please do not allow the minor under your care to submit Personal Data. In the event that such Personal Data is submitted to PTP, you hereby consent to the processing of the minor’s Personal Data and personally agree to this Notice and take responsibility for the minor’s actions.

Retention Policy
PTP may store your Personal Data only for as long as it is reasonably necessary taking into consideration our need to answer queries or resolve problems, provide improved and new services and comply with legal requirements under applicable regulations and law(s). This means that we may retain your Personal Data for a reasonable period, thereafter your personal information will be deleted.

This Notice has also been issued in the Bahasa Malaysia language. In the event of conflict between the English and Bahasa Malaysia versions, the English version shall prevail


NOTIS PRIVASI

Pelabuhan online sports betting Pelepas Sdn Bhd ("PTP") dan anak syarikatnya menghargai dan menghormati hak setiap pelanggan dan pengguna terutama yang berkaitan dengan maklumat peribadi semasa pelanggan dan pengguna berkomunikasi dengan kami. Notis Privasi ini ("Notis") mengandungi maklumat berkaitan pengumpulan dan pengurusan data peribadi pelanggan dan pengguna selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA"). Maksud dan definisi Data Peribadi yang dinyatakan di bawah PDPA merujuk kepada nama, jantina, status perkahwinan, alamat, tarikh lahir, gambar atau rakaman yang diambil melalui video pengawasan, maklumat perhubungan dan maklumat-maklumat lain seperti yang diperuntukkan di bawah PDPA.

Pelanggan dan pengguna yang melayari laman web PTP atau menghantar data peribadi melalui apa cara sekalipun, dianggap telah bersetuju dengan syarat yang dinyatakan dalam kandungan Notis ini atau pindaan keatasnya. Sekiranya pelanggan dan pengguna tidak bersetuju dengan syarat-syarat di dalam Notis ini, anda tidak diwajibkan menggunakan laman web atau aplikasi kami atau memberikan data peribadi kepada kami. PTP berhak untuk mengemaskini dan meminda Notis Privasi ini dari masa ke semasa. Sebarang perubahan yang dibuat pada Notis ini, akan dimaklumkan melalui laman web PTP. Kami menggalakkan pelanggan dan pengguna secara berkala melihat Notis ini untuk memastikan anda mengetahui sebarang perubahan dan cara maklumat pelanggan dan pengguna digunakan. Sekiranya kami tidak menerima sebarang bantahan bertulis dalam tempoh 30 hari dari tarikh ianya dipaparkan, pelanggan dan pengguna akan dianggap telah bersetuju dengan kandungan Notis Privasi ini atau pindaan keatasnya. 

Notis ini memberikan maklumat mengenai bagaimana kami mengumpulkan, menyimpan, menggunakan, berkongsi, memproses dan melindungi maklumat peribadi pelanggan dan pengguna.

Sumber Data Peribadi
Apabila pelanggan dan pengguna mengakses laman web PTP, server kami akan merekod secara automatik  maklumat catatan yang diterima didalam pelayar pelanggan dan pengguna. Log server ini mungkin merangkumi maklumat seperti permintaan web anda, alamat protokol internet, jenis pelayar, bahasa pelayar, tarikh dan masa permintaan anda dalam satu atau lebih “cookies” yang mungkin boleh mengenal pasti pelayar pelanggan dan pengguna secara unik.
Syarat-syarat Notis ini merangkumi semua pengumpulan data peribadi anda yang dilakukan secara langsung atau tidak langsung melalui laman web, wakil PTP yang sah atau bersekutu, atau dalam apa jua cara, termasuk melalui dokumen yang dilengkapkan oleh pelanggan dan pengguna (seperti borang permohonan; borang pertanyaan, tinjauan dan lain-lain) yang dihantar menggunakan sebarang kaedah (seperti pos, emel, laman web, salinan keras dan lain-lain). Data peribadi pelanggan dan pengguna juga akan dikumpulkan melalui “cookies” di laman web PTP.

Mengumpulkan dan Memproses Data Peribadi anda
PTP boleh mengumpulkan dan memproses Data Peribadi pelanggan dan pengguna selagimana ianya dibenarkan  dibawah undang-undang yang berkenaan bagi tujuan penguatkuasaan susunan atau sebarang transaksi yang telah dipersetujui, tidak terhad kepada tujuan-tujuan yang berikut:

  • Kegunaan dalaman seperti audit, siasatan dan sebagainya;
  • Pemasaran dalaman dan analisis pelanggan;
  • Memberi maklumbalas kepada sebarang pertanyaan oleh pelanggan dan pengguna;
  • Mempertingkatkan hubungan antara PTP dengan pelanggan dan pengguna;
  • Mengenalpasti identiti dan latar belakang pelanggan dan pengguna;
  • Mengurus penglibatan pelanggan dan pengguna dalam sebarang program, pertandingan, kempen dan sebagainya yang dijalankan oleh PTP;
  • Memproses sebarang bentuk transaksi atau susunan yang telah dipersetujui oleh pihak kami dan anda;
  • Pematuhan kepada mana-mana undang-undang/syarat;
  • Kegunaan pengurusan pentadbiran dalaman PTP, termasuk tetapi tidak terhad kepada rekod, hubungan pelanggan dan sebagainya;
  • Melindungi kepentingan dan menguatkuasakan hak-hak PTP sepertimana yang termaktub didalam kontrak ,perjanjian atau transaksi dengan anda;
  • Peningkatan dan pemperibadian perkhidmatan;
  • Penglibatan pelanggan;
  • Komunikasi pemasaran;
  • Rangkaian sosial pihak ketiga, yang membolehkan anda berkongsi kandungan dengan pelanggan dan pengguna;
  • Penambahbaikan dan pemperibadian laman web;
  • Tujuan lain (misalnya keselamatan laman web, penyelidikan dalaman, dan lain-lain);
  • Tujuan lain yang diizinkan oleh undang-undang, peraturan atau badan penguatkuasa, termasuk pihak berkuasa kerajaan.


Penzahiran
PTP boleh berkongsi dan memindahkan Data Peribadi anda (didalam mahupun di luar Malaysia) dengan syarikat berkaitan kami termasuk, subsidiari, sekutu dan pihak ketiga seperti yang dinyatakan di bawah yang merangkumi tetapi tidak terhad kepada yang berikut:

  1. Penasihat profesional, termasuk juruaudit luaran, perunding, peguam cara dan penyedia perkhidmatan profesional lain;
  2. Rakan niaga, rangkaian sekutu atau  affiliate kami;
  3. Penyedia perkhidmatan dalam perniagaan kami yang berkaitan, termasuk perkhidmatan    pemasaran, penyelidikan dan pengiklanan;
  4. Agensi penguatkuasaan undang-undang, badan berkanun, agensi kerajaan dan pihak berkuasa yang lain;
  5. Mana-mana pihak ketiga yang mempunyai hak atau perlu mengetahui maklumat tersebut.

Keselamatan Data Peribadi
PTP mengambil langkah-langkah munasabah bagi memastikan Data Peribadi yang dihantar kepada kami (jika ada) melalui laman web PTP atau dihantar melalui kaedah lain, termasuk perisian enkripsi dilindungi. Namun, walaupun kami komited untuk melindungi Data Peribadi anda, kami tidak menjamin akses ke data tersebut secara tidak sah atau tidak sengaja.

Hak untuk mengakses Data Peribadi anda
Anda mempunyai hak untuk meminta akses kepada, mendapatkan salinan, mengemaskini atau memperbetulkan data peribadi anda yang kami pegang. Anda berhak untuk meminta PTP menghadkan pemprosesan dan penggunaan data peribadi anda pada bila-bila masa (sebagai contoh, menghentikan penghantaran iklan atau promosi untuk tujuan pemasaran). Setiap permintaan hendaklah dilakukan secara bertulis ke alamat seperti di bawah:

Jabatan Perhubungan Korporat
Pelabuhan online sports betting Pelepas Sdn. Bhd.
Blok A, Wisma PTP,Jalan Pelabuhan online sports betting Pelepas,
TST 507,81560 Gelang Patah,Johor.
E-mel: ccm@ptp.com.my

Pemberian Data Peribadi

Adalah wajib untuk anda memberikan maklumat yang diminta oleh PTP, kecuali dinyatakan sebaliknya. Ini bagi memastikan kami dapat memenuhi permintaan pelanggan dan pengguna kami, membekalkan produk/perkhidmatan yang diperlukan atau bagi meneruskan penglibatan pelanggan dan pengguna kami dalam membekalkan produk/perkhidmatan kepada PTP.

Pautan

Laman web kami mungkin mengandungi pautan ke laman web pihak ketiga. Walaupun pautan pihak ketiga diakses dari laman web PTP, PTP tidak bertanggungjawab untuk pengumpulan, penyelenggaraan, penggunaan, perkongsian atau pendedahan data atau maklumat tersebut oleh pihak ketiga tersebut. Sekiranya anda memberikan Data Peribadi dan / atau maklumat anda secara langsung ke laman web tersebut, dasar privasi dan syarat perkhidmatan di laman web tersebut akan berkenaan, jika ada.

Data Peribadi Mereka Dibawah Umur 18 Tahun

PTP tidak akan mengumpulkan Data Peribadi pelanggan dan pengguna yang berumur di bawah umur 18 tahun. Ibu bapa atau penjaga / penjaga sah, hendaklah memastikan bahawa mereka yang di bawah jagaan masing-masing tidak menyerahkan Data Peribadi mereka.

Sekiranya data peribadi mereka diserahkan kepada PTP, ibu bapa atau penjaga berkenaan dianggap telah bersetuju dengan kandungan Notis Privasi ini dan untuk data peribadi berkenaan diproses serta bertanggungjawab atas tindakan mereka yang dibawah jagaan masing-masing.

Penyimpanan

PTP boleh menyimpan Data Peribadi pelanggan dan pengguna selama ianya diperlukan secara munasabah, dengan mengambil kira keperluan PTP bagi menjawab pertanyaan atau menyelesaikan masalah, memberikan perkhidmatan yang baru atau ditambahbaik serta pematuhan kepada peraturan atau undang-undang yang berkaitan. Ini bermaksud,  bahawa PTP boleh menyimpan Data Peribadi pelanggan dan pengguna untuk jangka masa yang munasabah, selepas itu maklumat peribadi pelanggan dan pengguna akan dihapuskan.

Notis Privasi ini diterbitkan didalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman atau percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

webmaps
gambling sitesbet casinoonline gambling sitesbet365 online sports bettingbest online gambling sitesgambling websiteshorse racing betting sitesonline horse racingpaypal betting sites21bet casino
winbetcasinoBlackjackgamesroulettepokerpromotions918kissgamblingSportssportsbetbet365winboxsbosbobetonline24novaLuckyspinsbonusrealdepositoceangoldfishgoldfishsbiggentingsbobetbodogunitypeernewtownblackinternationalpaysafecardbetonlinebangmlbdavemasonaussie